Correcte Meting In Minder Dan 30 Minuten

Kom langs in onze optiek, 15 minuten later heb je de correcte meting. Is de scherpte van je zicht achteruit gegaan? Dan tonen wij je exact met hoeveel. Is er een medisch probleem? Dan sturen we je door naar de juiste specialist.

Boek een GRATIS Oogmeting door Professionala t.w.v. €49.

Heb je de indruk dat je zicht achteruit gaat, heb je last van hoofdpijn of wil je gewoon weten of je ogen nog in orde zijn? Kom meteen langs bij Optiek Talpa voor een correcte oogmeting. Indien nodig verwijzen onze optometristen je door naar de juiste specialist!

Oogmeting Boeken

Door Professionals.

Onze optometristen zijn hoog opgeleid en geven je een correcte oogmeting. Terwijl een opticien instaat voor de verkoop en aanpassing van de bril, is een optometrist bevoegd om de afwijking van je ogen te meten en je door te verwijzen naar de oogarts indien nodig. Als je je zorgen maakt, neem je beter geen risico en kan je meteen in onze optiek terecht.

Oogmeting Boeken

Stel Het Niet Uit.

Als je deze pagina leest, is de kans groot dat je klachten hebt over je ogen. Bij 90% van de gevallen is er sprake van onscherpte en kunnen wij je meteen verder helpen. Bij de andere 10% is er echt een medisch probleem. Hier wil je zo snel mogelijk van op de hoogte zijn. Wij verwijzen je dan meteen door naar de nodige specialist.

Oogmeting Boeken

6 Essentiele Onderdelen Voor Een Correcte meting:

01

Autorefractor

Als eerste voeren we een objectieve oogmeting uit die de sterkte van je ooglens bepaald. Deze test spoort gevoeligheid of littekens op en bepaald of je lenzen mag dragen of niet.

02

Advies

Eens we een objectief beeld hebben van je zicht, vragen we jouw ervaring hiervan na om te zien hoe deze overeenstemt met de eerste resultaten. Dit vertelt ons of je ogen simpelweg onscherp zijn of dat er een groter probleem is.

03

Meting Verzicht

Heb je moeite met ver zien? Dan gebruiken we de refractor om te achterhalen welke sterkte jij exact nodig hebt.

04

Dichtbij Meting

Hetzelfde geldt als je moeite hebt met zien van dichtbij. We testen verschillende lenzen tot jij weer goed ziet.

05

Cilindersterkte

Een factor die velen vaak over het hoofd zien, is de cilindersterkte. In de meeste gevallen heeft je oog een andere bolling die je zicht beïnvloed, ook wel astigmatische ogen genoemd.

06

Oogbalans

Voor onder andere een goed dieptezicht is het belangrijk dat je ogen goed samenwerken. Daarom testen we je ogen eerst individueel en dan samen.

Heb Je Vragen?

De Antwoorden Vind Je Hier.

Hoe long duurt een oogmeting?

De gemiddelde oogmeting neemt 15-30 minuten in beslag. Hierna tonen we je exact hoeveel je zicht achteruit is gegaan of dat er eventueel een medisch probleem is. In het laatste geval verwijzen we je door naar de juiste specialist.

Moet ik longs oogarts om een terugbetaling te krijgen?

Optiek Talpa wordt erkend door alle ziekenfondsen zodat u het hele jaar door geniet van extra kortingen en promoties. Hiervoor heb je geen voorschrift van de oogarts nodig. Voor een tussenkomst van het RIZIV, kom je in aanmerking als je jonger dan 18 jaar bent of wanneer je een afwijking van minstens +- 8,25 hebt. Als we zo'n afwijking vaststellen, verwijzen we je door naar de gewenste oogarts.

wat is het verschil tussen een opticien, optometrist & oogarts?

Terwijl een opticien in staat voor de verkoop en aanpassing van je bril, meet een optometrist de afwijking van je ogen en kan hij je doorverwijzen naar de oogarts. Het verschil met een oogarts is dan weer dat deze als enige bevoegd is een medische behandeling uit te voeren of voor te schrijven.

Heb ik een multifocale bril nodig?

Een multifocale bril is eigenlijk een alles in één oplossing voor zowel ver (autorijden) als tussenafstand (computer) als dichtbij zien (krant). Een goede oplossing dus wanneer u vaak switcht tussen brillen.

Helpt een multifocale bril tegen hoofdpijn?

Wanneer u last heeft van hoofdpijn, migraine of lichtflitsen, is er een grote kans dat uw ogen hier de oorzaak van zijn. In een oogmeting, stellen wij exact vast welke bril u nodig heeft. Multifocaal, bifocaal of unifocaal. Wanneer we een medisch probleem vaststellen, sturen we u door naar de juiste specialist die dit verder onderzoekt.

Moet ik een afspraak maken voor een oogmeting?

Wij raden aan om vooraf uw oogmeting in te boeken, zeker ten tijde van corona. Via het online boekingssysteem ziet u meteen wanneer we een plekje vrij hebben zodat u geen tijd verliest aan wachten.

Hebben jullie ook kinderbrillen?

Absoluut. Zelfs voor onze allerkleinsten hebben wij een trendy assortiment brillen. Kids tot en met 12 jaar kunnen meegenieten van het Junior Plan waarbij de brillen gratis geleverd worden.

Wat als de bril niet goed zit?

Bij iedere aankoop bieden wij een ultiem comfort garantie van maar liefst 24 maanden. Dit betekent dat we uw bril gratis repareren in deze periode. U kan ook altijd terecht in onze winkels voor een gratis ultrasone reiniging, het vervangen van neuspads of het bijvullen van uw brillenspray.